khatan, sunat

Dah sedia nak khatan, Hafiz ??

Assalamualaikum… selamat bercuti sekolah untuk murid-murid serta cikgu-cikgu semua. Bila dah start cuti sekolah ni maka bermula lah acara kenduri kahwin sana sini.. Yang abang-abang pakat jumpa Tok Kadi… yang adik-adik pakat jumpa Tok Mudim.. Yang pasti, masing-masing  sibuk mempersiapkan diri untuk acara gilang gemilang tersebut.. I pun plan nak buat majlis berkhatan untuk satu-satunya anak lelaki I, Hafiz, pada…

Continue Reading
anugerah, health, lifetime warranty, superbrands, wealth

Dah jumpa…. yesss !!

Assalamualaikum semua…Sambungan kepada entry yang lepas, setelah tercari-cari apakah alternative lain untuk mengekalkan kesihatan dalaman dan luaran. “Health is wealth”. Itu adalah ungkapan yang mahsyur sejak dari dulu lagi. One thing I noticed, yang paling ramai sekali health conscious ialah kaum Cina. I sangat respect kat diorang. Kalau pergi ke mana-mana taman rekreasi pada pagi hari, yang paling ramai sekali orang berjogging…

Continue Reading
awet muda, corset, supplement, umur

Dah masuk umur 40 ???

Assalamualaikum, Tahun 2014.. dengan tiada segan silunya I nak mengisytiharkan yang umur I ni dah genap 40 tahun.. dah masuk ‘Four series’ you alls…  Alhamdulillah… Syukur yang teramat sangat kepada Allah SWT kerana masih bernafas hingga ke hari ni.. I hairan lah kenapa sesetengah orang punyalah berahsia ya amat bila sentuh bab umur ni.. Apa nak malu… mengaku jer lah……

Continue Reading
anak, rombongan, sekolah

Rombongan sekolah ke Perak

    Assalamualaikum semua !  First entry nak cerita pasal rombongan sekolah anak ke Perak. Dah dekat 3 minggu Zuhairah asyik bercerita pasal rancangan guru KAFA yang hendak membuat rombongan ke Perak. Tiap-tiap hari especially waktu dinner, sebaik kami sekeluarga habis bercerita tentang hal masing-masing, mesti Zuhairah akan menyentuh, tak banyak, sikit, bab rombongan ke Perak dengan penuh excitednya. Reaksi kami like……

Continue Reading