vacation

13 tips melancong dari pengalaman kak Mawar sendiri

Assalamualaikum semua.. Ada tak kat sini yg kaki melancong? Tak kiralah dalam negara atau luar negara. Macam mana persiapan korg sebelum pergi melancong ni yer? Apa yg perlu disediakan, apa yg nak dibawa.. Uisshh.. Kalau tak plan awal2 mmg kelam kabut dan carca merba nanti. Since ramai yg tanya apa yg selalu kak Mawar buat, […]

Bukittinggi Sumatera Trip

Assalamualaikum readers semua.. Kali ni kak Mawar nak bawa korg ikuti kisah vacation kak Mawar ke Bukittinggi, Sumatera Barat, Indonesia pd hari raya haji lps. Disebabkan semua nak ikut (adik2 dan emak) so, perancangan mmg kami buat awal2 lagi. Just imagine.. nak pergi akhir bulan Ogos. Start berbincang tu awal2 tahun lagi. Ye lah nak […]

Cameron Highlands – family vacation

Raya ke-5 — Family trip ke Cameron Highlands Tahun ni punya family trip, kami bercadang nak bercuti di Cameron Highlands. Dah semua adik beradik pakat balik kampung raya ni, so, semua dpt berkumpul serentak. Kalau tak mmg susah nk dpt cuti berkumpul mcm ni. Dari Jerteh Terengganu, kami bergerak ikut jalan ke Kuala Krai – […]

Free trip to OSAKA

Assalamualaikum lovely readers semua,Kak Mawar doakan semuanya dilimpahi oleh rahmat dan kasih sayangNya. Ceria dan positif sentiasa ya..Baru2 ni Sahajidah Hai-O telah membawa seramai 340 orang ke Seminar Seberang Laut ke Osaka Jepun. Ya Allah.. memang teruja bila dengar bagaimana pihak Syarikat menyediakan layanan 1st class untuk semua qualifiers.. dari mula2 berangkat di KLIA.. semasa […]

I love to travel around the world

Assalamualaikum, Readers yang dikasihi… how are you guys today? Hopefully everything is great over there.. Entry kali ni I nak share about how I love to travel. Seronoknya tak dapat nak digambarkan. And I love to bring my whole family together. Tinggal salah seorang kat rumah pun jadi tak best dah vacation tu.. kann… I […]

Penang trip June 2015

Assalamualaikum, Cuti sekolah pertengahan tahun (June 2015) yg lepas, I tak pergi berjalan jauh puh. Bawa anak2 pergi shopping kat Penang jer. Walaupun cuti sekolah, anak sulung I masih kena pergi kelas tambahan di sekolah (persediaan utk exam PT3). So, masa agak terhad. Macam biasa, utk maklumat terkini mengenai Penang, I akan google dulu walaupun […]

2014 Singapore trip – Part 1

Assalamualaikum, Hari ni just nak throwback the Singapore trip I had exactly a year ago. Sekejap jer masa berlalu but the memories will remain like until forever. Bila buka balik cerita pasal Singapore trip ni dengan anak2, diorang jadi excited semacam sharing their own stories back. Well, this is why I love to travel around […]

Skip to toolbar