Uncategorized

Rahsia pulihkan tulang belakang bengkok !!

Aduuuiihhh… Makin berumur makin sakit belakang. Especially lps bersalin anak no 4 dulu. Bila sakit tu, duduk mcm ni tak kena, duduk mcm tu tak kena. Habih gaya duduk dah… huhu.. Bila bangun pulak, nk start jalan tu dah sebijik mcm king kong jalan. Mengengkang semcm jer.. sbb sakit urat. Kui kui kui… Kak Mawar tak cakap psl org lain…

Continue Reading
Uncategorized

Hafiz lagiii…

Assalamualaikum,Hari ni kak Mawar just nak cerita pasal si Hafiz ni haa.. dah salah faham. Lps mkn nasi, Hafiz masuk bilik tido slow2 dan biarkan pintu bilik terbuka lama. Mama : “Hafiz !! Dah buka pintu tu, tutup balik cpt2. Takut chikungunya !!” Hafiz lari patah balik mai duk dgn kami. Hafiz (muka takut) : “Takut apa mama ?” Mama :…

Continue Reading
Uncategorized

MAGNET REZEKI – your BIG WHY

Assalamualaikum readers semua… Kak Mawar doakan semoga semuanya sihat dan ceria sentiasa. Kak Mawar pun mmg rasa seronok sangat kebelakangan ni. Alhamdulillah.. good news datang bertalu2… Haaa.. Seronok tau bila pagi2 lagi rakan kongsi dah bagitau… “Saya mmg suka buat online bisnes ni.. saya nak belajar lagi cara2 TLC buat online sales ni…” OMG.. rasa mcm skrg jugak akak nak…

Continue Reading
Uncategorized

Perut dah tak geleber… makan pun tak habis… mmg giler..

Assalamualaikum readers semua. Kak Mawar doakan semoga bertambah2 lg rezeki kita ya.. in sha Allah. Imagine yer..  sebuah SUV mewah warna putih tiba2 berhenti depan gerai laksa yg korg tgh mkn tu. Korg pun ternampak kelibat seorg wanita sedang betulkan tudung. Beberapa  saat kemudian pintu kereta pun dibuka. Terhulur dulu kaki dgn kasut berjenama sebelum tuan dia keluar dgn handbag…

Continue Reading
Uncategorized

Selamat tahun baru 2016

Assalamualaikum readers semua, Hopefully semua dalam keadaan baik, sentiasa ceria dan positif. Kalau nak positif, kenalah berada dalam kalangan org2 yg positif. Haa.. biar aura positif tu meresap dalam badan kita. Alhamdulillah.. hari ni ialah hari terakhir utk tahun 2015 (31-Dec-2015) masa I tulis entry ni.. Bila toleh ke belakang tu, biar yang baik kita jadikan teladan dan yg buruk…

Continue Reading
Uncategorized

Majlis anugerah SM/SSM 2015

Assalamualaikum readers semua.. Hopefully you all berada dibawah lindunganNya. Alhamdulillah, bulan September lepas Syarikat Sahajidah Hai-O Marketing telah pun mengadakan majlis anugerah kepada usahawan2 yang berjaya melepasi sales terkumpul sebanyak RM 20k dan RM 60k. Majlis bermula pukul 2 ptg dan kami diminta datang awal untuk persiapan apa2 yang patut. Majlis tersebut telah diadakan di Dewan MCA Ampang. Memang grand…

Continue Reading
Uncategorized

Balik kampung sempena Raya Cina 2015

Assalamualaikum, Raya Cina lepas dapat cuti seminggu.. yahuuu.. dan seperti biasa kami balik ke kampung halaman di Besut, Terengganu. Bila time-time cuti perayaan seperti ini, bilangan kenderaan di jalan raya pun meningkat daripada biasa. So, bersabar jer laa.. Rasanya mana-mana tempat pun penuh sesak dengan manusia yang bercuti terutama tempat-tempat peranginan dan percutian. Tak kira la, di tanah tinggi ker,…

Continue Reading
Uncategorized

Pengenalan kepada BIO-EVOLVE

Assalamualaikum.. Bio-Evolve : Sudahkan anda membuat pilihan yang betul ? Air merupakan sumber kehidupan yang paling penting untuk semua benda hidup. Apabila sumber air tercemar, ia bukan sahaja menjejaskan alam sekirat malah turut memudaratkan kesihatan manusia. Oleh kerana manusia bergantung kepada air untuk hidup, kualiti kehidupan kita juga bergantung secara langsung kepada kualiti air yang kita minum. Sering kali kita…

Continue Reading