melancong, travel, vacation

Bukittinggi Sumatera Trip

Assalamualaikum readers semua.. Kali ni kak Mawar nak bawa korg ikuti kisah vacation kak Mawar ke Bukittinggi, Sumatera Barat, Indonesia pd hari raya haji lps. Disebabkan semua nak ikut (adik2 dan emak) so, perancangan mmg kami buat awal2 lagi. Just imagine.. nak pergi akhir bulan Ogos. Start berbincang tu awal2 tahun lagi. Ye lah nak kena plan betul2 nak ambil…

Continue Reading
melancong, travel, vacation

Cameron Highlands – family vacation

Raya ke-5 — Family trip ke Cameron Highlands Tahun ni punya family trip, kami bercadang nak bercuti di Cameron Highlands. Dah semua adik beradik pakat balik kampung raya ni, so, semua dpt berkumpul serentak. Kalau tak mmg susah nk dpt cuti berkumpul mcm ni. Dari Jerteh Terengganu, kami bergerak ikut jalan ke Kuala Krai – Gua Musang. Oh well.. time2…

Continue Reading
Italy trip, melancong

ITALY trip March 2017

  Salam semua.. Kak Mawar doakan semuanya sihat dan berada di bawah lindunganNya. Dua tiga hari ni kat facebook asyik tersiar jer gambar geng2 TLC ni pergi Italy.. Fully sponsored by Sahajidah Hai-O Marketing. WOWWWW…!! Rasa macam dah berada di awang-awangan… macam nak pergi sangat2 next trip yg dianjurkan oleh pihak syarikat…. sbb everything is 5 star…!! Penginapan, makan, pengangkutan,…

Continue Reading
Andalusia, holiday, incheon airport, korea, melancong, travel, trip

Korea Trip Day 1 – Airasia –> PEN – KUL – INC

Assalamualaikum readers semua… Kak Mawar doakan semuanya berada dlm keadaan sihat, ceria dan positif selalu. Pheww… balik dari melancong memang penat.. Baru hari ni boleh post di blog…  Annyeonghaseyo..!! Journey kak Mawar kali ni bermula dari Sg.Petani.. terus ke Penang untuk ambil flight ke KL. Kami naik Airasia from Penang pukul 6.30 ptg dan turun di KLIA2 pkl 7.30 mlm.…

Continue Reading
free trip, holiday, melancong, Osaka, travel, vacation

Free trip to OSAKA

Assalamualaikum lovely readers semua,Kak Mawar doakan semuanya dilimpahi oleh rahmat dan kasih sayangNya. Ceria dan positif sentiasa ya..Baru2 ni Sahajidah Hai-O telah membawa seramai 340 orang ke Seminar Seberang Laut ke Osaka Jepun. Ya Allah.. memang teruja bila dengar bagaimana pihak Syarikat menyediakan layanan 1st class untuk semua qualifiers.. dari mula2 berangkat di KLIA.. semasa di Jepun.. dan kembali ke…

Continue Reading
Accuweather, Andalusia, korea, melancong, Seoul

Melancong ke Korea – Part 1

Assalamualaikum lovely readers semua, Harap uollz berada di bawah lindunganNya sentiasa. Okay lovelys.. this year punya big trip I plan nak pergi South Korea. Why South Korea..? Haha..  sbb selalu tengok kat tv, tempat diorg ni sangat cantik especially musim bunga..  Anak2 I lagi ler seronok dan excited sbb diorang ni mmg hantu k-pop. (Hahaha… that explain a lot). Since…

Continue Reading
melancong

Negara2 yg paling sedikit menerima pelancong

Assalamualaikum readers semua.. Harap you all semua dalam keadaan yang sihat dan ceria sentiasa. Entry kali ni ialah pasal negara2 yang sedikit menerima pelancong luar. Ehh.. kenapa jadi mcm ni? Kenapa org tak nak melancong ke negara2 ni? meh kita tengok. Bagi sesetengah pelancong, kembali daripada laluan yang teruk dan sukar adalah titik kebanggaan, satu cara untuk melihat bahagian-bahagian dunia yang tidak tercatat dalam buku panduan melancong. Tetapi berapa ramaikah pengembara yang sama akan…

Continue Reading
free trip, melancong

Free trip overseas

Assalamualaikum readers yang dikasihi sekelian.. How is your day today? Hopefully everything is great over there.. Hari ni I nak share dengan uollz satu offer yang best dari pihak syarikat untuk usahawan2 di bawahnya – MELANCONG!! Bukan melencong yer… Melancong.. ke serata dunia uollz.. PERCUMA… Haa.. ado ko dapek kek mano2?? Kalau dapat target sales, insentif melancong ni akan diberi…

Continue Reading
melancong, Singapore, travel, Universal Studio Singapore, USS

2014 Singapore trip – part 2

Assalamualaikum, Ok sambungan dari Singapore trip part 1 hari tu. I ada cerita bagaimana cantiknya pihak Changi Airport menjaga kebersihan untuk keselesaan orang ramai yang berkunjung ke sana. Ada juga pelajar2 kolej atau university yang datang ke airport ni semata2 untuk menelaah pelajaran sebab suasananya yang selesa, tenang dan aman. Wahh.. sampai begitu sekali.. Well, kalau lapar pula, you all…

Continue Reading