operation, pembedahan, premium beautiful

Luka operation cepat kering dan sembuh

Assalamualaikum readers.
Semoga semuanya berada di bawah rahmat Allah sentiasa ya.

Biasanya la kan, kalau siapa2 yg dah pernah buat operation area abdomen, tak kisah lah kan bersalin c-zer, fibroid, appendiks atau apa2 jer, mesti risaukan perkara2 ni kan…
1. Berat badan naik mendadak
2. Perut semakin buncit dan selalu kembung
3. Lenguh2 badan akibat kesan bius

Terima kasih kpd Master Trainer TLC, kak Mawar nak share 5 tips bagaimana nak mula pakai Premium Beautiful bila dah selesai operation.

1. Semasa luka operation masih belum sembuh.
Masa ni korg jgn la pakai satu set Premium Beautiful tu. Jgn cari sakit. Memadai dgn meletakkan saja Waist Nipper atas luka jahitan tu. Tak pakai pun tau. Lipat2 pastu letak jer atas luka tadi. In sha Allah.. fungsi FIR ni dpt mempercepatkan proses penyembuhan dan pengeringan luka.

2. Utk badan yg lenguh2 akibat kesan bius.
Masa tidur tu, lapik jer Waist Nipper bawah pinggang. Mmg akan rasa hangat jer.. spt org bertungku. Selagi luka belum sembuh, korg jgn pakai dulu korset ni ya.. 

3. Bila luka dah kering.
Korg bolehlah try pakai Waist Nipper dulu. Just wrap longgar2 kat area perut tu. Jgn buh cangkuk lagi. Agak2 dah tak sakit, bolehlah cuba pasang cangkuk yg paling luar. 
Ada sesetengah org mmg akan keluar byk angin melalui sendawa atau kentut. 
Kalau tak tahan sakit, buka balik cepat2. Ye lah.. sbb badan kita jd terkejut dgn perubahan yg serta merta ni. Bagi masa pada badan.

4. Bila dah pakai Waist Nipper utk seminggu, bolehlah start pakai Long Girdle dan Long Bra. Yg ni pun kena start off pelan2. Kalau sakit atau rasa tak selesa, jgn teruskan. Setiap org mungkin tak sama luka operationnya. So, mungkin dia perlukan lebih masa utk lukanya betul2 kering.

5. Bila korg dah boleh pakai satu set, mmg kami suggest utk pakai selama 8 jam sehari. Minum air panas suam utk proses detox dan juga utk menghalang perut kembung dan buncit. Perut pun akan kempis dgn cepat.  Actually, korg dah boleh notice dlm masa sebulan dah boleh turun beberapa kilo dan dapat shape badan yg diidamkan.

In sha Allah, niat kak Mawar mmg nak bantu wanita2 yg alami masalah2 ni, supaya dpt kembali badan yg cantik dan tahap kecergasan yg optimum. 

Harap sgt 5 tips ni berguna ya! Jgn segan2 utk share supaya boleh sebarkan kepada kawan2 yg dh mmg lama pakai PB or baru pakai PB so mereka boleh take note about this too!

Love,
kak Mawar

Don’t worry… Nak tanya2 dulu pasal korset Premium Beautiful ni pun boleh. Kak Mawar sedia menolong sampai korg rasa puas hati.

klik utk Wsapp :
https://www.wasap.my/60125676475

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*