2017, calories, cancer, cysts, diet, FIR, harga, kanser, korset, kurus, long bra, long girdle, murah, penipu, Premium, premium beautiful, selulit, testimoni, waist nipper

Premium Beautiful PALING MURAH 2017 | Rahsia badan cantik umpama selebriti Hollywood

PREMIUM BEAUTIFUL PALING MURAH 2017.
RAHSIA BADAN CANTIK UMPAMA SELEBRITI HOLLYWOOD

Rahsia badan cantik, lansing, singset umpama selebriti Hollywood. Anda pun boleh memilikinya !!

Ketahui bagaimana korg actually boleh 
JIMAT sehingga RM700 
untuk satu set Premium Beautiful..!!!
Mmg sgt murah…!!!

 Don’t worry… Nak tanya2 dulu pun boleh, dik..
 tak beli pun tak per…

Sbb kak Mawar nak korg faham betul2 apa itu Premium Beautiful… ok.. 

FREE CONSULTATION utk pembaca blog kak Mawar ni ya..  Just direct wsapp kak Mawar..

https://www.wasap.my/60125676475



Kalau dah tahu apa itu Premium Beautiful dan nak terus beli, wsapp jer kak Mawar utk sesi pengambilan ukuran.

Kak Mawar nak semua client kak Mawar rasa SELESA dan happy dgn FAST RESULT bila pakai dgn betul ya..
Wsapp skrg utk dptkan set anda..!!

Direct wsapp kak Mawar, klik di sini:




Love,

kak Mawar




To those yg nak study lg pasal Premium Beautiful ni boleh baca info2 di bawah ni yer. Happy reading..!!

KORSET PREMIUM BEAUTIFUL..?? APAKAH IA..??
WHAT IS PREMIUM BEAUTIFUL CORSET…??


Premium Beautiful

Sebelum ni, kak Mawar memang pakai girdle untuk mengempiskan perut yang buncit. Berjenis-jenis girdle kak Mawar beli tapi semuanya agak mengecewakan. Fabrik yang gatal, tak serap peluh, bergulung di bawah, Kesan pula macam.. tak nampak berkesan pun.. Sedih juga sebab bukannya murah kak Mawar beli semua tu. 

Kak Mawar pernah dengar pasal corset Premium Beautiful ni tapi macam tak berapa ambil tahu sebab dalam fikiran kak Mawar corset ni mesti macam corset-corset yang sedia ada di supermarket tu. Bila kak Mawar cari dalam internet pasal corset, banyak appear blog pasal Premium Beautiful ni. So, kak Mawar pun surf blog-blog yang menceritakan pasal Premium Beautiful ni. Kebaikan, testimoni, semuanya diceritakan di sini. Sangat bagus… dan percaya tak, corset ni sudah berada di pasaran Malaysia lebih dari 15 tahun. Agak-agak kenapa ia begitu popular sehingga ke hari ini..?? Hmm…


Ok.. untuk pengenalan, basically, corset Premium Beautiful mempunyai 3 bahagian untuk dikategorikan sebagai satu set lengkap. Setiap satu bahagian ada fungsinya masing-masing.

Bahagian I – Long Bra Premium Beautiful. 





Fungsinya:
  1. Mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menolak ke atas, menyokong menetapkan kedudukan payudara.
  2. Mempunyai rawan keluli yang berfungsi untuk menetap dan mengukuhkan kedudukan payudara.
  3. Reka bentuk yang berkuasa tekanan dan regangan berganda di bahagian depan dapat menyelaras perut yang menonjol serta meningkatkan kontur payudara.
  4. 2 batang keluli berfungsi untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.
  5. Reka bentuk yang berkuasa tekanan dan regangan di bahagian belakang dapat menyelaraskan lemak yang berlebihan.
  6. Bentuk “U” yang direka khas pada bahagian belakang coli dapat menonjolkan kontur badan yang menarik.
  7. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.
  8. 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.



Bahagian II – Waist Nipper Premium Beautiful.





 Fungsinya:
  1. Mempunyai 7 batang keluli yang dapat menyokong bahagian pinggang dan mengukuhkan tulang belakang, seterusnya memperbaiki postur badan.
  2. Reka bentuk ergonomi yang unik dapat menyelaraskan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan pinggul, seterusnya menghasilkan kontur badan yang menarik.
  3. Benang yang diimport dari Jepun membantu membentuk kontur badan yang menarik.
  4. Reka bentuknya yang fleksibel dapat memberi kesan yang memuaskan berdasarkan bentuk badan seseorang.
  5. 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
  6. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.



Bahagian III – Long Girdle.




 Fungsinya:
  1. 32 keping jahitan stereoskopik yang menggunakan teori tekanan untuk menumpu kembali lemak yang tersebar ke tempat asal.
  2. Reka bentuk di bahagian pinggul yang unik dapat memperbetulkan punggung yang kendur dan membentuk kontur pinggul yang lebih menarik.
  3. Membahagikan garisan di bahagian paha dan pinggul, menumpukan lemak yang berlebihan di paha ke dalam cawan pinggul dan seterusnya menghasilkan kontur pinggul yang menarik.
  4. Kapas yang ditambah pada bahagian dalam seluar dapat memperbaiki kontur pinggang agar kelihatan lebih ramping.
  5. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.
  6. Mampatan yang tetap ke atas abdomen pada seluar di bahagian perut dapat memecahkan lemak yang berlebihan dan menyelaraskan perut yang menonjol.
  7. Reka bentuk yang menggunakan kuasa tekanan dapat menyelaraskan lemak di bahagian dalam dan luar paha, membentuk kontur kaki yang cantik.
  8. Penggunaan 2 lapisan kain kapas yang berongga membolehkan peredaran udara yang baik dan selesa dipakai. Ia direka khas untuk bahagian sulit kaum wanita.
  9. Penggunaan renda (lace) yang fleksibel dapat mengelakkan pakaian dalam daripada tergulung akan menghasilkan garisan-garisan di bahagian paha.
So now I know why corset Premium Beautiful ni mmg popular dari dulu sehingga sekarang. Permintaan tak pernah putus walaupun semakin banyak jenis korset dijual di luar sana. Yang dah pakai berasa akan terus memakainya kerana ia sangat selesa. Cara nak beli pun bukan main hentam size S, M atau L saja. Kami, para agent PBExpert, akan mengambil ukuran badan pelanggan supaya ianya bertepatan dengan saiz badan. Ukuran badan seseorang tidak sama. Mungkin bahagian dadanya besar dan pinggulnya kecil atau sebaliknya. Kami akan pastikan setiap keping set Premium Beautiful ini sesuai dengan saiz bahagian badan tertentu : dada, pinggang dan pinggul.

Kepada sesiapa, especially dari area Kedah/Perlis/Penang yg nak tahu dgn lebih lanjut mengenai korset ajaib Premium Beautiful ni, jangan segan silu untuk hubungi kak Mawar ya.. In sha Allah, kak Mawar akan bantu seberapa banyak yang boleh.

Just pm/wsapp : 012-5676475 (Mawar)

https://www.wasap.my/60125676475

FB : Mawar Dusquie
IG : @mawar_dusquie



BELI PREMIUM BEAUTIFUL ASING2…? BOLEH KER…??

Assalamualaikum readers semua. Kak Mawar doakan yg terbaik utk kita semua ya..

Ada sesetengah client tu tak tahu pun yang korset Premium Beautiful ni boleh beli secara berasingan. Diorg ingat mmg kena beli satu set. 

“Kak Mawar, boleh tak saya nak beli Waist Nipper saja…?”
“Laaa… boleh aihhh… awat tak boleh pulak..!!”

Premium Beautiful ni, korg nak beli satu set pun boleh, nak beli satu2 piece pun bolehhh..
Takdak masalah… Kak Mawar pun faham situasi budget kita semua… jgn risau pasal harga.. semuanya boleh dirunding.. k..


Satu set Premium Beautiful ada :

1. Long Bra
2. Waist Nipper (bengkung kat pinggang tu)
3. Long Girdle




Setiap piece ada kelebihan dia sendiri. Cuba check balik korang perlukan bahagian yg mana dulu. Apa masalah yg paling merisaukan.. atau bahagian badan manakah yg perlu di’baiki’ dahulu.

Contoh, kalau risau masalah peha yang semakin membesar, atau perut buncit, kak Mawar syorkan pakai Long Girdle dulu.
Kalau ada masalah sakit pinggang, boleh beli Waist Nipper (bengkung pinggang) dulu.
Apa2 pun korang boleh contact kak Mawar utk mengenal pasti bahagian mana yg perlu dibeli dulu ya. Of course laa.. yg ini utk sesiapa yg nk beli secara berasingan.
Kalau nak beli satu set lagi bagusss… 
Just for your information, kalau nak beli satu set ker, satu helai ker, ukuran badan mesti kena ambil yer. Baru selesa dan best pakai…
Salam sayang,
kak Mawar
pm/wsapp : 012 5676475





Just pm/wsapp : 012-5676475 (Mawar)


FB : Mawar Dusquie
IG : @mawar_dusquie





SELUAR DAH LONGGAR – DARI SIZE 33 KE 29..!!

Assalamualaikum readers semua,

Semoga hari ini lebih baik dari semalam ya..

Ada org cakap korset ni panas laa… tak selesa laa.. semput laa dan macam2 lagi.
Well ladies, korang jangan risau semua tu sebab pengalaman kak Mawar sendiri la kan.. banding dgn korset lain di luar sana, Premium Beautiful lah yg paling selesa yg pernah kak Mawar cuba. Of course ler beb… harga eksklusif, mesti produk dia berkualiti… setimpal dgn harga tu.. betul tak. Nak betul2 pakai, why not pakai yg the best terus.. kan…

Ini jaminan dari Premium Beautiful ya..

 Selesa..!!
 Tak panas..!!
 Tak bergulung..!!

Apa yg penting, korang rasa SELESA. Selebihnya tu, korg biarkan ajer korser ajaib ni melakukan tugas2nya – mengalih dan membakar lemak yg berlipat2 tu. Pakai jer mcm kita pakai pakaian dalam yg lain. Tau2 jer… seluar dah longgar… baju dah menggelebeh.. posture badan lebih cantik… Semua ni berlaku tanpa sedar. WAHH.. Best ker best gilerr mcm ni .?? kann…
Testimoni kat atas tu ni cerita seorg client yg baru 2 minggu pakai Premium Beautiful. Hasilnya…. haa.. tgk ajerlah feedback dia yg sgt berpuas hati ni.. Seluar semua dah longgar. Dah habih butang dah… Yg last pun longgar… 

Haha… Nak buat mcm mana beb.. Premium Beautiful ni mmg dah kerjakan kau sampai jadi mcm ni…!!! Hahaha… Sila alter seluar kau atau beli jer yg baru k.. heheh.

012 5676475 (Mawar)




Just pm/wsapp : 012-5676475 (Mawar)


FB : Mawar Dusquie
IG : @mawar_dusquie


PEDIH DAN NGILU LUKA CZER PULIH SELEPAS 3 HARI..!!

Rata2 org yg bersalin czer ni takut sgt nk berbengkung dan bertungku. Sbb kalau luka terbuka balik mmg sakit, pedih dan ngilu. Kalau nk urut pun urut kat kaki dan area belakang badan. Nak urut perut kena tunggu luka luar dan dalam betul2 sembuh. Ada setengah tu kena tunggu lebih dari sebulan.

.
Bengkung pun sama. Nk ikat2 tu boleh la gagah, tapi bila berpeluh tu yg tak tahan tu. Luka duk lembab dan tak kering. Mmg lambat sembuh la mcm ni.

.
Testimoni sorg client ni.. dia start pakai Premium Beautiful slps smggu bersalin. Hasilnya mmg AWESOME SGT…!!! Dengar cerita ni pun rasa takut dan seriau. Hahaha…

Actually tak der pa per pun. Ok… meh kita tgk apasal org czer boleh berbengkung dgn Premium Beautiful ni..

.
Luka czer akan cepat kering dan sembuh. Pulakk… Haha.. Ya.. Sebenarnya fabrik Premium Beautiful ni ada sifat pengudaraan yg baik. Kulit tak akan jd basah lembab. Kalau berpeluh pun, fabrik ni akan serap peluh dgn baik dan kulit badan akan sentiasa kering. No more gatal2 sbb kulit lembab ya… That’s why luka czer cpt kering..!!

.
Rasa sakit, pedih dan ngilu cepat pulih seawal 3 hari. Actually, FIR technology dlm setiap sulaman fabrik Premium Beautiful dpt menyerap jauh ke dlm kulit. So, luka dalaman juga akan cepat sembuh. Client akan rasa hangat di bahagian abdomen kesan penyerapan FIR tadi. Dah jd spt tungku pulak.. walaupun tak panas mcm batu tungku tu… tapi boleh laaa… drpd x der apa langsung.. kan..

.
Bestkan kesan BENGKUNG dan TUNGKU oleh Premium Beautiful ni. Haa.. And another ‘BONUS’ yg client ni dapat – badan dia cepat jd slim balik.. perut pun kempis spt sblm kahwin dulu… WOWWW…!! Terbaiklahhh…!!

.
Ada yg nk melegakan sakit czer dgn kaedah ini boleh contact kak Mawar utk info selanjutnya ya…

Mawar : 012 5676475

FB / IG : Mawar Dusquie


Just pm/wsapp : 012-5676475 (Mawar)


FB : Mawar Dusquie
IG : @mawar_dusquie




Assalamualaikum readers yang disayangi semua. Kak Mawar doakan agar semuanya di bawah Rahmat Allah sentiasa. Sentiasa ceria dan positif ya.


Okayyy.. hari ni kak Mawar ada beberapa soalan cepumas utk readers semua jawab yaa… eheheh… bukan teka teki… bukan joke.. tapi ini realiti.

Soalan2nya adalah seperti berikut :

1. Adakah anda nak turunkan berat badan secara sihat…?
2. Adakah anda malas nak bersenam…? Atau tiada masa nak bersenam…?
3. Adakah anda rasa sakit2 bila bersenam..? Sakit lutut, sakit tapak kaki, sakit sendi, etc.
4. Adakah anda takut nak makan ubat kurus…? Eiii… lebih baik jgn laa.. 
5. Adakah anda jenis yang tak boleh disiplin bila berdiet…?
6. Adakah anda jenis yang takut nak kuruskan badan melalui plastic surgery sedut lemak…?

Apa pun jawapan korang, kak Mawar respect. Sebab jawapan kak Mawar sendiri pun semuanya ‘YA’…huhuhu…  hmm.. kecuali yg nombor 3 tu. Yess… tepukan kpd diri sendiri. Hahaha… Hampehhh…!!

Eh korang…! Nak tak kalau korang boleh turunkan berat badan dan dapat body shape yang cantik just dgn pakai corset. Pakai jer macam kita pakai baju dan seluar dalam tu. Corset Premium Beautiful ni mmg sangat selesa. Rasa betul2 dia hold aset2 kita supaya tak bergegar dan bergoyang bila kita bergerak. 



Dan yang paling best tu ialah sifat dia yang membakar lemak. Korang tau tak dalam setiap sulaman fabrik tu ada FIR (Far Infrared Rays). FIR ni mmg byk sgt khasiat dia utk kesihatan manusia. Dan salah satu daripadanya ialah ia mampu membakar kalori. Wahh.. bestnya tuu.. Korang tau tak.. bila buat rope skipping selama 20 minit, korang boleh bakar cuma 272 kalori sahaja. Pakai Premium Beautiful secara konsisten selama 8 jam sehari boleh bakar sehingga 900 kalori. Haa… best ker best..? Duk diam2 pun kalori terbakar.


Cuma satu saja kak Mawar nak bagi tau, bila pakai Premium Beautiful ni, kita akan kerap dahaga. Yer lah.. mcm korang exercise tu.. mmg akan rasa dahaga. Minum air banyak2.. dan korang juga akan kerap ke tandas. Tapi it’s okay.. sbb semua pun akan dibuang melalui air kencing. Bila lapar, boleh makan, tapi ambil dalam kuantiti yang sikit jer tau. Kerap pun tak per. 



Agak2 susah ker nak turunkan berat badan dgn cara ni…?? Senang kacang goreng sajaaa… And in a couple of weeks, korang akan notice perubahan kat bentuk badan korang. Paling cepat dan ketara ialah bila korang sarung seluar favourite korang.. Mcm kak Mawar ni, bila pakai balik seluar jeans dulu2 macam laju jer dia naik masa kita sarung tu. Woww.. best sangat.

So, yang mana rasa nak turunkan badan dgn pemakaian corset Premium Beautiful ni, jgn malu2 dan segan2 utk contact kak Mawar ya. In sha Allah, kalau ada apa2 kemusykilan pasal Premium Beautiful ni pun, kak Mawar akan cuba menolong terangkan sampai korang puas hati.

Ok.. sebenarnya ada banyak lagi khasiat Premium Beautiful ni especially utk ibu2 dalam pantang. Korang boleh klik di link ini ya : 

Untuk teknologi yang digunakan pada Premium Beautiful ni pulak, korang boleh baca di sini:
http://www.mawardusqie.com/2016/07/31/kenapa-ramai-wanita-menggilai-premium-beautiful-nii/



Ayuh.. mari kita rawat balik badan lemau dan longgar2 tu ya…



Just pm/wsapp : 012-5676475 (Mawar)


FB : Mawar Dusquie
IG : @mawar_dusquie




KENAPA KAK MAWAR PILIH PREMIUM BEAUTIFUL…??

“Health is wealth”. Itu adalah ungkapan yang mahsyur sejak dari dulu lagi. One thing kak Mawar noticed, yang paling ramai sekali health conscious ialah kaum Cina. Kak Mawar sangat respect kat diorang. Kalau pergi ke mana-mana taman rekreasi pada pagi hari, yang paling ramai sekali orang berjogging atau senaman ialah kaum Cina. Dari kanak-kanak sehingga ke orang tua-tua… datang bertongkat pun ada. Yang tai chi nyer, yang senamrobik nyer, nyonya-nyonya menari cha cha cha pun ada. Semua ada kesedaran nak jaga kesihatan. Yang paling best nya, group-group tai chi ni tak jemu-jemu mengajak orang ramai join senaman tu.. tak kira kaum. Uncle dan auntie-auntie sangat peramah, mengajar step-step tai chi tersebut. Dan diorang ni seawal jam 6 pagi dah start dengan aktiviti beriadah ni. Semua ni untuk kesihatan. Kak Mawar pun sekarang dah start minum green tea yang semua orang sedia maklum sangat bagus. Ada seorang teman sekerja yang berbangsa Cina bagi tau ” Bapak i cakap, kalau you minum ni hor, boleh cuci minyak…” Memula nak tergelak jugak… cuci minyak ? Macam sabun basuh pinggan jer… kehkeh.. Tapi i faham la maksud dia..

Ok berbalik kepada pencarian kak Mawar bersama Mr.Google, akhirnya kak Mawar decided nak pakai corset. Now, how do i choose which one is the best for me? There are hundreds of them out there. Kak Mawar Google lagi.. dan lagi.. dan lagi… Finally I found it – Premium Beautiful. So why kak Mawar pilih Premium Beautiful ni ? 
Antaranya ialah :
1.  Superbrands
Apa benda ‘superbrands’ tu ?  Ia adalah anugerah yang diberikan oleh Majlis Superbrands Malaysia untuk satu produk yang tinggi kualiti dan paling laris di pasaran, setelah mendapat keputusan survey dari pengguna dan dinilai oleh ahli juri yang expert. Tak kan ada lebih dari satu brand dalam kategori yang sama yang dapat anugerah ni. It is like.. the one and only.. gitu. So, untuk kategori pakaian dalam wanita ni, dengan bangganya Premium Beautiful telah diiktiraf tinggi kualiti dan terlaris di pasaran. Hence, ia mendapat anugerah ‘Superbrands’.

2. Lifetime Warranty
Ada jaminan dari pihak Syarikat untuk memperbaiki balik kerosakan pada corset you all. Koyak ker, cangkuk tercabut ker… boleh diservis secara percuma. Yay.. best tuu… Kalau ada siapa2 jumpa bra yang ada jaminan seumur hidup ni.. habaq mai. Oppss.. Bukan nak marah…nak tau jer..  Jadi, kenapa pihak syarikat berani mengambil risiko mewar-warkan kepada orang ramai tentang Lifetime Warranty ni ? Sudah tentu kerana kualitinya yang tinggi.. betul tak? Kalau diperbuat dari fabric yang mudah koyak, company pun boleh bankrap asyik dok service jer bra yang berlambak2 dah rosak.. kan… heheh…
3. Teknologi Jepun, USA, Jerman.
Teknologi Jepun : Far Infrared Rays (FIR).
FIR yang terdapat pada benang-benang halus korset mempunyai kemampuan untuk menembusi semua lapisan tubuh fizikal manusia hingga ke dalam kawasan tisu, otot dan tulang. Oleh sebab itu ia sangat berkesan dalam proses melancarkan peredaran darah, membantu mengawal-atur hormon, mengurangkan radang dan eodema (bengkak), meningkatkan metabolisma, membantu pemyembuhan sel-sel tisu badan dan membantu meningkatkan immunisasi badan.
 
 
Teknologi USA : Jahitan stereoscopic.

Jahitan stereoscopic ialah jahitan yang tahan regangan. Corset Premium Beautiful tidak akan meregang seperti getah seluar lama yang sudah hilang elastisitinya walaupun dipakai untuk jangka masa yang lama. Kalau you rasa macam dah longgar, itu tandanya badan you sudah kurus… yay… bukan disebabkan corset yang dah meregang dan hilang sifat-sifat elastisitinya..

 
Teknologi German : Fabrik Aquatec dan Aquadyne
Okaayy… ni pun baru first time kak Mawar dengar.. what bombastik words i found today..
Aquatec – Pergerakan elastik multi dimensi. Kuasa regangan 360o. Fabrik ini meregang dengan semulajadi ke semua arah mengikut pergerakan otot dan sendi. Pemakai tidak akan merasa ketat malah sangat selesa jika mendapat ukuran yang tepat. Well, korang tidak akan rasa susah nak tunduk ker, susah nak solat ker… wow… ingatkan kalau pakai corset ni akan jadi macam robot… rupa2nya tak… hahaha..

Aquadyne – Fabrik ini membantu pemakainya mengekalkan haba badan dengan mewujudkan satu lapisan udara antara kulit dan fabrik. Dalam kondisi cuaca sejuk, 100% lapisan kelembapan relatif udara lembap wujud antara kulit dan fabrik yang boleh mengawal haba badan. Ia berupaya memerangkap haba semasa melepaskan kelembapan justeru membantu mengekalkan pemakainya berasa panas, kering dan selesa.
Dalam kondisi cuaca panas pula, macam kita kat Malaysia ni, fabrik ini bertindak balas secara elektrostatik. Kelembapan dan haba yang berlebihan dari badan akan bergerak ke permukaan kain untuk dilepaskan. Lebih banyak si pemakai berpeluh, lebih banyak kelembapan akan dialir keluar melalui proses elektrostatik. Semakin berkurangnya aktiviti si pemakai, proses penyejatan fabrik ini juga turut berkurangan, meninggalkn satu lapisan penghalang air yang konstan antara fabrik dan kulit si pemakai. Hmmm… senang cakap, kalau cuaca sejuk, kita rasa hangat… kalau cuaca panas kita akan rasa dingin… gitu… Dan seperkara lagi yang i perasan ialah bau badan yang busuk masam tu memang hilang 100% semasa pakai korset ni. Best nyerr…

Pengiktirafan oleh American Chiropractic Association.
Produk ini telah mendapat pengiktirafan oleh 3 badan tulang belakang dunia iaitu :
àAmerican Chiropractic Association
àAssociation Chiropracticiens du Quebec
àCanada Association Chiropractique 

Siapa-siapa yang mengalami sakit-sakit belakang atau slipped disc, well… this excellent product is the one for you.. Bila pakai korset ni, badan jadi tegak, so it helps those yang membongkok tak kira duduk atau berdiri. Posture badan pun akan jadi cantik dan menawan.

Just pm/wsapp : 012-5676475 (Mawar)


FB : Mawar Dusquie
IG : @mawar_dusquie


Direkabentuk untuk 70% kesihatan dan 30% kecantikan = 100% keyakinan
70% untuk kesihatan 
·         Mengesan, mencegah dan merawat Barah Payudara
·         Membantu melancarkan saluran darah arteri, kapilari dan pembuluh utama  
·         Menstabilkan kitaran haid yang sesuai
·         Membetul dan memulihkan sistem saraf
·         Membetul dan memulihkan sistem pernafasan
·         Membantu meningkatkan metabolisme
·         Mengurangkan lemak, bahan kimia,toksin & asid dalam darah
·         Mengeluarkan peluh asid dalam tubuh badan
·         Menggalakkan tumbesaran lebih teratur dan sempurna
·         Mencegah pertumbuhan bakteria
·         Menghilangkan rasa sakit pada tubuh
·         Mencegah kulat dan fungus pada bahagian sulit wanita
·         Menghilangkan bau badan
·         Membersihkan aliran udara terutama pada kawasan sulit
·         Mengawal keputihan
·         Menstabil dan mengekalkan suhu badan yang sesuai
·         Membantu merawat sakit kepala yang teruk (migrain)
·         Mengaktifkan air dalam badan
·         Menstabilkan hormon wanita ditahap yang sesuai
·         Mengukuh & membetulkan kedudukan rahim
·         Melambatkan proses menopaus
·         Melambatkan proses penuaan (awet muda)

30% untuk kecantikan 
·         Membentuk saiz payudara yang sesuai dan mempesona
·         Memberi kesan serta-merta apabila memakainya
·         Mencerahkan pigmen puting agar kelihatan segar
·         Memantapkan payudara dan punggung (tidak lanjut atau jatuh)
·         Menghasilkan payudara yang tegang dan gebu
·         Melangsingkan dan membentuk kontur pinggang yang ramping
·         Mengempiskan perut yang buncit serta membentuk susuk tubuh yang menarik
·         Membesarkan serta membentuk dada dan punggung pada saiz yang sesuai (jika terlalu kurus)
·         Membentuk potongan badan yang sesuai dipadankan dengan semua jenis pakaian

·         Memberi lebih keyakinan untuk menghadiri apa jua majlis atau acara 

Jadi apa lagi yang kak Mawar nak untuk nak dapatkan kesihatan, kecantikan dan keyakinan…? Supplement pun kak Mawar ambil, korset ni pun kak Mawar pakai… bukan untuk sesiapa tetapi untuk kepuasan dan kebahagiaan diri sendiri… Alhamdulillah.. 


Just pm/wsapp : 012-5676475 (Mawar)


FB : Mawar Dusquie
IG : @mawar_dusquie


KENAPA KAK MAWAR NAK PAKAI KORSET PREMIUM BEAUTIFUL…??

Salah satu sebab kenapa kak Mawar pakai korset ni ialah sebab kak Mawar dah tak tahu nak buat apa lagi nak mengurangkan perut kak Mawar yang buncit ni. Sehinggakan ada yang menegur.. “Kak Mas, dah berisi pulak ker “.. Oh.. memalukan.. Kalau you all, apa you all nak jawab ? “Dak aihh.. ni la kilang beras LPN..” Hahaha… gelak yg dibuat2… Ader ker.. hah.. Nak pakai baju apa pun still menampakkan keboroian tu baik jubah yang longgar, yang ketat apa tah lagi… Kalau kat tempat kerja, waktu nak ambil wuduk punyalah seksa.. Paip air tu rendah, so kami kena bertinggung. Dan you all yang kilang beras LPN dia besar, mesti boleh imagine betapa sengkaknya perut menekan dada. Adehhh… kalih kut nu tak kena, kalih kut ni tak kena.. last-last habih basah kain dan baju.. “Ko ni wuduk ke mandi..?” Huu huu…



Anak 4 orang. Yang bongsu dah nak masuk 8 tahun. Masa bersalin dulu siapa kata kak Mawar tak pantang or pantang main-main..? Kak Mawar ikut betul-betul tau… jaga makan, jaga luka, makan jamu, tempek macam-macam kat badan, kepala, tangan, kaki, perut.. tak nak bagi masuk angin dalam badan. Pastu nak kembalikan shape, kak Mawar bengkung, tungku 2 kali sehari, urut.. Apa lagi yang kak Mawar tak ikut..? Bengkung tu pulak yang jenis ada banyak loop. So, kak Mawar just ikat tali kiri kanan dari bawah sampai atas macam boh tali kasut tu.. dan jalan pun dah jadi macam orang Jepun, langkah kecil-kecil. Dah ler kak Mawar ni menyusu badan, tau ajer lah, kejap-kejap bangun menyusu, pas tu baring balik.. Lama-lama bengkung tu pun meloroih naik ke atas.. Dahh nak kena adjust balik. Bengkung tu hanya kain bandage yang panjang yang dililit kat badan.. tapi ia tak grip badan kak Mawar betul-betul. Anyway, dulu tak tau lagi pasal korset ni.. kalau tidak, lama dah kak Mawar beli.. Tapi masih belum terlewat nak kembalikan shape kak Mawar yang kak Mawar sayang ni walaupun dah 8 tahun bersalin.






Bila masuk 2 bulan kak Mawar pakai korset ni… rasa macam longgar sikit.. tak mungkin korset ni meregang sebab ia diperbuat dari fabrik aquatek yang tahan regangan.. So, mungkin kak Mawar dah kurus sedikit.. yay… dah boleh capai cangkuk ke tiga dahh.. Kak Mawar try timbang berat badan.. tak der lah beza banyak sangat  dari sebelum ni.. tapi kenapa rasa macam longgar sikit ? Maybe seperti apa yang diwar-warkan, lemak-lemak badan dah diagihkan ke kawasan yang sepatutnya.. Ooo… best-best… baru kak Mawar tahu, lemak hodoh kat keliling ketiak tu sebenarnya lemak breast yang dah teralih ke tepi.. Patutla masa first fitting dengan Izyan dulu, dia suruh urut dan tarik lemak ketiak tu masuk dalam cup bra… So you all boleh imagine bahagian tepi dan belakang ketiak dah leper tak der lemak… ke mana ia pergi.. imagine sendiri ok.. malu lah nak cerita… dan inilah kenapa korset ni dapat jolokan korset abang sayang.. 🙂







Dengan pemakaian yang berdisiplin (pakai tiap-tiap hari), sehari mesti pakai minimum 8 jam, Insha Allah, sekarang dah boleh mula nampak curve yang kak Mawar cari selama ni. Betullah seperti yang product ni claim, korset Premium Beautiful ni berupaya untuk alihkan lemak yang berterabur ke tempat yang sepatutnya dan lock dia kat situ. Well, it works like magic. Dah semakin kurang lemak hodoh kat bahagian belakang dan bawah ketiak. Even bila kak Mawar buka korset Premium Beautiful ni, lemak tu tak patah balik ke tempat yang tak sepatutnya. Yahuuu…

Siapa2 yang ada masalah macam kak Mawar ni, jangan malu2 dan segan untuk contact kak Mawar ya. Biar kak Mawar serviskan balik badan korang tu. 
Just pm/wsapp : 012-5676475 (Mawar)




Of course this is not me !!


Just pm/wsapp : 012-5676475 (Mawar)


FB : Mawar Dusquie
IG : @mawar_dusquie









TESTIMONI – BERPANTANG DENGAN KORSET PREMIUM BEAUTIFUL

Hari ni nak share dengan you all semua testimoni-testimoni ibu-ibu yang menggunakan korset Premium Beautiful ni semasa berpantang.

Kak Mawar ambil dari blog mentor kak Mawar yang dah banyak pengalaman menolong ibu-ibu baru lepas bersalin untuk mendapatkan bentuk badan yang ideal kembali.



Testimoni 1 – Bersalin secara cesarean (pembedahan)

Ibu ini bersalin secara pembedahan untuk anak pertama dan kedua. Doktor nasihatkan supaya jangan memakai bengkung untuk selama sebulan. Selama sebulan tu lah dia menahan rasa sakit. Selepas sebulan, ibu ini menggunakan Waist Nipper dan tidak lagi rasa pedih dan berdenyut pada kawasan pembedahan. Parut pembedahan pun lebih cepat kering berbanding anak pertama dulu.


Testimoni 2 – Premium Beautiful menjadi pilihan

Ibu ini menggunakan set Premium Beautiful sebaik selepas bersalin. Ianya sangat selesa kerana diperbuat dari fabrik yang berkualiti tinggi. Kandungan Far Infrared Rays (FIR) dalam korset ini mampu menolong menghangatkan si pemakai justeru membuang angin dari dalam badan. Antara kebaikan lain korset ini adalah :
  • Rahim terletak kembali pada tempat asal
  • Rahim cepat mengecut
  • Luka jahitan cepat kering
  • Perut buncit mengempis
  • Tiada bengkak susu
  • Susu badan yang banyak
  • Tiada sakit pinggang
  • Mengeluarkan darah nifas dengan lebih lancar
  • Membuang angin dari dalam badan
  • Mengembalikan bentuk badan asal dengan lebih cepat


Testimoni 3 – Dapat bentuk badan asal dalam masa 22 hari
Baru 22 hari bersalin dah dapat bentuk badan asal dengan pemakaian korset Premium Beautiful secara konsistan. Sangat menakjubkan.



Memang terbaiklah korset ni. Satisfaction guaranteed. Jimat tenaga dan masa untuk proses berpantang dengan cara yang mudah dan berkesan. Bila dah habis pantang dan dah nak start masuk kerja balik pun korang masih boleh teruskan pakai korset Premium Beautiful ni. Haa.. best ker BEST…???


Just pm/wsapp : 012-5676475 (Mawar)


FB : Mawar Dusquie
IG : @mawar_dusquie



 BAKAR 900 KALORI SEHARI DENGAN KORSET PREMIUM BEAUTIFUL

Entry kali ni nak share one of the reason kenapa kak Mawar pilih Premium Beautiful ni. Okay.. sebelum tu, just for information, kak Mawar bekerja di pejabat dah almost 18 tahun. You just imagine ya selama 18 tahun tu kerja kak Mawar duduk mengadap computer. Dari start kerja pukul 8.00 pagi hingga 5.30 petang setiap hari. Bila dah semakin berumur ni, terasa sangat badan dah tak fit dan firm. Mana tidaknya, naik tangga ke pejabat yang sikit tu pun dah terasa mengah. Otot-otot semakin lembik. Nak-nak pula bila start mengantuk tu, maka mulalah exercise mulut yang kak Mawar guarantee semua orang suka. Yesss.. tid bits… ngap, ngap, ngap tak berhenti.. hahaha…

Bila dah duduk sekian lama ni, tau-tau jerlah punggung jadi macam mana. Tak der nyer nak montok, pejal dan up. Semuanya menggeleber, jatuh dan melebar ke tepi. Senaman..? Haha… yang proper tu seminggu sekali… Kak Mawar tau macam mana keadaannya seorang wanita bekerjaya dan dalam masa yang sama juga perlu pikul tanggungjawab di rumah lagi. Oh well, kat rumah pun buat senaman jugak.. senaman cara suri rumah lah.. sapu lantai, basuh baju, masak, cuci dapur.. etc..etc.. ooo.. penat jugak woo.. haa..  tapi mana nak sama dengan workout kat gym.. kann..


Yang membuatkan kak Mawar macam terbeliak bijik mata bila baca kebaikan korset Premium Beautiful ni ialah ia mampu membakar sehingga 900 kalori dengan pemakaian minima 8 jam sehari. Kandungan FIR (Far Infrared Rays) dalam setiap helaian benang fabriknya lah yang boleh menembusi kulit sehingga 4 cm dan membakar lemak dalam kulit kita. Wah…!! Tak payah bersenam pun boleh hilang kalori. Ini sudah baguss.. Kajian mendapati jika seseorang individu itu membuat lompatan tali (rope skipping) selama 20  minit akan membakar kalori sebanyak lebih kurang 272 kalori. Laa.. penat melompat selama 20 minit baru hilang 272 kalori jer..? Aduhh ni yang cepat putus asa nak bersenam ni. 


Come to think of it, no wonder la kak Mawar rasa macam cepat lapar masa mula-mula pakai korset Premium Beautiful dulu.. Well, walaupun macam tu, you tak kan dapat makan banyak sebab you akan rasa cepat kenyang. Ini sangat sesuai bagi siapa-siapa yang nak berdiet tapi tak boleh nak control nafsu makan tu. So, there you have it.. this Premium Beautiful corset is perfect for those yang :

  1. Tak ada masa nak bersenam
  2. Sakit lutut, urat saraf dan sendi2 bila bersenam
  3. Nak berdiet tapi tak berdisiplin
  4. Yang takut nak makan ubat kurus yg berlambak di pasaran skrg ni
  5. Yang takut nak pergi buat pembedahan plastik utk sedut lemak.
So, jangan fikir panjang lagi untuk membuat keputusan memiliki set Premium Beautiful anda sekarang. I tell you, it’s worth it.

Just pm/wsapp : 012-5676475 (Mawar)


FB : Mawar Dusquie

IG : @mawar_dusquie

HAMIL DENGAN KORSET PREMIUM BEAUTIFUL
Hari ni nak share satu berita gembira untuk anda yang telah lama menunggu kedatangan zuriat ke alam rumah tangga. Apa-apa pun semua ini atas keizinanNya juga. Jangan sampai terpesong akidah percaya benda ini atau benda itu lah yang membuatkan berlakunya sesuatu. Apa yang nak kak Mawar terangkan selepas ini adalah salah satu cara ikhtiar untuk mendapatkan zuriat. Ramai yang mencuba dan ramai yang telah berjaya. Alhamdulillah. Anak adalah penyeri rumah tangga. Kehadirannya disambut dengan rasa penuh syukur dan sudah tentunya menggembirakan pasangan suami isteri. 


Antara faktor-faktor yang menyebabkan kesukaran untuk hamil ialah :

Rahim atau peranakan jatuh. 
Keadaan ini biasanya disebabkan oleh otot dan ligament yang memegang rahim pada kedudukan asal menjadi lemah, terutama akibat kehamilan dan kelahiran. Cara yang salah mengangkat bebanan yang berat, bertinggung dalam masa yang lama boleh juga menyumbang kepada keadaan ini. Dalam kes yang teruk, ia boleh menyebabkan rasa sakit seperti cramp pada bahagian bawah abdomen. Walaupun ia jatuh cuma sedikit, keadaan ini boleh menyukarkan proses kehamilan. Banyak nasihat yang kita dengar untuk pergi berurut dengan tujuan untuk menaikkan balik rahim yang jatuh itu.







 Kedatangan haid yang tidak teratur. 
Sesetengah wanita mungkin tidak datang haid setiap bulan ataupun didatangi haid yang terlalu panjang pada sesetengah bulan. Keadaan ini sangat merisaukan wanita yang merancang untuk mendapatkan zuriat. Ia menunjuk secara tidak langsung tahap kesuburan wanita tersebut. 

Menurut majalah Pa & Ma, 12 punca haid yang tidak teratur adalah :
  • KEGEMUKAN – berat badan berlebihan ataupun obesity boleh menyebabkan ketidakseimbangan hormone estrogen di dalam badan wanita. Ia seterusnya menyebabkan gangguan kepada kitaran haid
  • KEHAMILAN – haid tidak akan dating sekiranya anda positif hamil. Ini kerana ovum yang dikeluarkan pada kitaran haid sebelumnya telah disenyawakan.
  • BERLEBIHAN HORMON PROLAKTIN – hormon prolactin yang berlebihan menghalang pengeluaran telur dan seterusnya menyebabkan haid lewat untuk berbulan-bulan lamanya.
  • TERLALU KURUS – tidak cukup lemak di dalam badan juga boleh mengganggu kitaran haid anda. Oleh itu, anda haruslah mempunyai berat badan yang sihat dan seimbang.
  • MASALAH KESIHATAN – sakit secara tiba-tiba seperti demam, selsema ataupun penyakit yang memerlukan rawatan intensif mampu memberikan tekanan fizikal kepada tubuh dan sekaligus mengganggu kitaran haid.
  • MENOPAUS – ia berlaku kepada wanita yang berusia lewat 40-an. Pada kebanyakan kes, haid akan semakin sedikit dan jarang –jarang berlaku.
  • PENCEGAH HAMIL – pil atau ubat-ubatan hormone pencegah hamil seperti Depoprovera atau Implanon boleh menyebabkan gangguan haid. Terdapat sesetengah wanita yang tidak didatangi haid sepanjang menggunakan Implanon.
  • TEKANAN/STRESS – stress atau tekanan dalam bentuk fizikal dan mental dari tempat kerja atau kehidupan seharian contohnya mampu mempengaruhi hormone dan seterusnya kitaran haid.
  • PENYUSUAN BADAN – sekiranya anda menyusukan bayi secara eksklusif, hormon di dalam badan anda lebih menyediakan badan anda untuk menghasilkan susu untuk si bayi.  Terdapat sesetengah ibu menyusu yang langsung tidak didatangi haid sehingga 1 atau 2 tahun lamanya.
  • TERSILAP PENGIRAAN – 40% wanita didapati gagal mengingati tarikh hari pertama haid mereka. Jumlah hari dalam kitaran mereka juga mungkin tidak tepat, antara 28 – 35 hari. Ini boleh memanjangkan lagi kitaran untuk sampai ke ‘hari subur’ dan kesilapan menjangka kedatangan haid yang seterusnya.
  • MASALAH TYROID – hormon yang dirembeskan oleh tyroid boleh menyebabkan gangguan kepada hormone badan sekaligus kitaran haid wanita.
  • UBAT-UBATAN – jamu tradisional, ubat kurus ataupun ubat-ubatan penyakit kronik boleh menyebabkan gangguan kitaran haid wanita





 Ovarian cysts.
Ia adalah cecair terkumpul di dalam ovari yang dikelilingi oleh dinding yang sangat nipis. Mana-mana folikel ovari yang lebih besar daripada kira-kira 2cm adalah ovarian cysts. Size ovarian cysts boleh bermula dari sekecil kacang hingga sebesar buah oren. Dalam kes-kes yang jarang berlaku, ovarian cysts boleh menjadi begitu besar sehingga seorang wanita itu kelihatan seperti hamil. Endometriomas ialah cysts yang disebabkan oleh endometriosis, suatu keadaan di mana tisu lapisan rahim tumbuh di luar rahim. Jenis ovarian cysts ini dikaitkan dengan masalah kesuburan seseorang wanita.






Jadi kenapa dikatakan korset Premium Beautiful ini sangat baik untuk kesihatan seseorang wanita ? 

Dari kajian dan testimoni daripada pengguna korset ini, antara kebaikan yang diperolehi  adalah :
  •  Ia dapat menstabilkan kedudukan rahim. Long Girdle Premium Beautiful yang kejap dan mampat di kawasan perut dapat menaikkan posisi rahim ke tempat yang sepatutnya, menghalang ia dari jatuh (ketika mengangkat bebanan berat) dan bersedia untuk proses kehamilan.
  • Kandungan FIR (Far Infrared Rays) nya dapat menembusi kulit sedalam 4-5 cm. Getaran resonans FIR adalah sama seperti getaran resonans molekul air. Darah dalam badan mempunyai kandungan air yang tinggi. Justeru molekul darah akan bergetar dan ini dapat melancarkan pengalirannya ke seluruh badan. Badan akan terasa lebih hangat semasa pemakaian korset ini akibat dari getaran tersebut.
  • Kandungan FIR juga dapat menstabilkan gangguan hormon yang sebenarnya menjadi penghalang kesuburan.
  • Masalah kegemukan yang juga dikaitkan dengan kesukaran untuk hamil dapat diatasi dengan pembakaran lemak oleh fungsi FIR ini


Jadi sebenarnya, adalah tidak rugi untuk mendapatkan set korset ini dari sebelum berkahwin hingga ke proses berpantang selepas melahirkan anak. Selain dari mendapatkan bentuk badan yang menarik, ia juga secara tidak langsung dapat meningkatkan kesihatan dalaman wanita. Sebab itulah ianya dikatakan

30% kecantikan + 70% kesihatan = 100% keyakinan.




Just pm/wsapp : 012-5676475 (Mawar)


FB : Mawar Dusquie

IG : @mawar_dusquie


BONGKAR PENYAKIT BARAH PAYUDARA DENGAN KORSET PREMIUM BEAUTIFUL


Assalamualaikum semua,

Entry kali ni nak share dengan semua bagaimana korset Premium Beautiful dapat membantu mengecutkan sel-sel kanser dalam badan.

Sangat menakutkan angka kematian penderita barah di Malaysia adalah tinggi. Even 3 orang of my colleagues kat ofis telah disahkan mengidap barah. You can just imagine ofis kak Mawar tak besar mana pun… dah 3 orang kena kanser. Seorang meninggal dunia manakala dua orang lagi, Alhamdulillah, setelah melalui pembedahan dan rawatan susulan seperti kimoterapi dan sebagainya, diorang sudah pun kembali bekerja. Selain dari faktor keturunan, jangkitan, virus, tekanan, faktor makanan juga mempunyai pengaruh besar pencetus timbulnya barah. Kalau boleh hindarilah makanan bergoreng, dibakar, mengandungi bahan pengawet, penyedap rasa dan sebagainya.
Especially kepada pengidap kanser payudara atau anda sendiri tak tahu samada anda ada kanser ke tak, sila buka mata dan minda dengan apa yang akan dikongsikan selepas ini. Sebelum itu sentiasalah ingat bahawa kuasa penyembuhan itu datang dari Allah jua. Jangan sampai terpesong akidah mempercayai benda itu atau benda ini yang menyebabkan terjadinya sesuatu.. ok ? Kita cuma berikhtiar dan mungkin ianya serasi dengan badan anda.. siapa tahu.. kann…

Tahukah anda Premium beautiful boleh membongkar penyakit yang menakutkan ini ?  Anda boleh rasakan sendiri keajaibannya.

Tanda 1- Putih-putih susu keluar berkerak-kerak di hujung cup bra Premium Beautiful anda.

Tanda 2- Darah boleh keluar melalui puting payudara anda juga.

Tanda 3- Kesan denyutan mungkin timbul


Di bawah ini ialah kisah2 benar customer2 Premium Beautiful.


Maafkan kak Mawar jika kak Mawar salah tafsir atau mengganggu mana2 pihak. Kami tidak boleh guarantee apa2 atas perubahan anda. Anda hendaklah membuat pemeriksaan doktor lebih lanjut. Memang Premium Beautiful ini digelar “BAJU anti-cancer” tetapi bergantung juga pada betapa seriousnya tahap anda ye.. Berita baiknya saya boleh kongsikan disini, kisah benar client2 saya. Apa yang mereka experience setakat ini…. cuba check dengan kes-kes anda ini

*tahap/stage ada kes dimana mereka kurang dan rehat dahulu pergi chemo yang menyiksakan itu —> cuba check sekali stage mana anda sekarang. Selalunya doktor akan check darah sebelum menjalankan chemo seterusnya. Anda seharusnya gembira jika doktor nyatakan——-> “Kita tangguh dulu chemo atas u, sebab ada perkembangan pada tahap kesihatan anda!!!”

* Kesegaran tubuh sebelum lesu/tak bermaya/kurang semangat hidup —–> Cuba observe kesegaran badan dan kelainan tubuh badan. Selalunya mood, tahap kesihatan pemakai Premium beautiful memang semakin improve.

*selalunya sesiapa yang dah ada benjolan lump doktor telah confirmkan cancer active, lump ini bila ditekan memang ada sakit—-> Client saya! selepas memakai PB, ia semakin berkurang sakit. MASYAALLAH!

* saiz lump/benjolan dalam breast—-> cuba rasakan saiznya, selalunya boleh mengecil walaupun tak banyak beza tapi tentu anda akan rasai kelainannya.

Client saya juga!


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Maaf tulisan saya ini berdasarkan pengalaman sebenar mentor-mentor saya berhadapan dengan client-client Premium Beautiful yang mempunyai 1001 pengaduan/pengkongsian/testimoni/kerenah dan asam garam mereka sebagai pengguna sebenar yang bukan sahaja testdrive Premium Beautiful ni tapi pakai hari2 . 

Tulisan diatas adalah spontan dan original dari mentor-mentor saya. JIka ada cadangan/persoalan/tambahan lagi, malahan pembetulan apa2 kesalahan diatas boleh hubungi saya segera.

Kepada pembaca-pembaca yang terkejut dengan penyataan diatas , anda buatlah kajian sendiri–> KEAJIBAN FIR. Sila type “FIR”di google/yahoo search –> anda akan dapat fakta2 yang lebih menarik dan ada study/pengujian teknikal/ kedoktoran even guna FIR/ pusat pencegahan cancer dunia malahan pusat2 kecantikan kulit/ pusat pelangsingan dll..

Kepada yg belum memakai Premium Beautiful amat digalakkan mula sekarang untuk kesan pencegahan. Mencegah lebih baik dari mengubati. Ikut kajian kami 8/10 org yg memakai consistent Premium Beautiful mereka bebas sel aktif cancer tau. Kami pemakai2 tegar Premium Beautiful memang every year pergi check mmg alhamdullillah bebas sel kanser..! Alhamdulillalh!


Last sekali nak belanja 1 gambar memogram client saya di IPOH, sebelum pakai PB ada sel canser yg aktif—> selepas consistence pakai Premium Beautiful selama sebulan, buat memogram sekali lagi! Lenyap terus sel cancer tersebut! MasyaALLAH! Alhamdullillah!!


Premium Beautiful set, hadir di Malaysia bertahun lamanya. Diiktiraf & didukung badan kesihatan dunia. FIR terkandung di setiap urat benangnya menyumbangkan terapi penyembuhan barah dengan 5 langkah dibawah;


1. FIR sinarannya membantu menigkatkan daya tahan tubuh, menuetralkan racun dan memperkuatkan proses terapi barah.


2. Biology element theraphy. Sel barah tidak akan wujud dan berkembang jika pengaliran darah sentiasa aktif dan lancar keseluruh badan.


3. Detoktifikasi sel-sel barah cekap.


4. FIR mengembangkan kapilari darah-membantutkan pemberanakkan sel barah tanpa sedar.


5. Terapi pemanasan badan yang sangat cekap. Sel Barah mati pada suhu badan 42’Ç semasa pemakaian Premium Beautiful. Sangat menakjubkan..!. Sel barah mempunyai kelemahan iaitu kepanasan badan. Sel barah akan MATI jika suhu badan 42’C kerana FIR mengekalkan suhu badan pada 42’C, sinar FIR akan membunuh sel barah tanpa sedar. 



Gempar!!! Testimoni dari Perak.” Saya telah disahkan tiada Cancer ” 


Kak berumur awal 50an diperkenalkan dengan set Premium Beautiful dan terus memakainya sebab gelaran “Baju Anti Kanser”. Sejarahnya macam ni..Kak ni Doktor dah buat cityscan dan amat menakutkan doktor beritahu sudah kelihatan urat-urat merah sedang mengumpul menyerupai sel barah yang aktif. Ya Allah…sedihnya dah ingat mati dah..pandang anak kak asyik nangis je, cakap dengan suami asyik berduka cita saja saya ini..Tapi dia beri dorongan kuat untuk melawannya jadi kak kuatkan juga. Kak terus laburkan rm2ribu lebih untuk sepasang baju Anti Kanser ini. ..Keluarga kak memang ada sejarah kanser ni..tulah kami pun sekeluarga susah nk ckp perasaan mcm mana…bukan mudah penyakit ini ..

Cuma saya nak berkongsi 1 kisah diri saya sendiri selepas memakai set Premium Beautiful..kak memang ada potensi barah payudara …berkat kesabaran kak nekad pakai je bukan ada apa2pun mudah je tapi hari2 pakai tak tinggal walaupun hari ahad. Nak tahu tak kak tiba-tiba rasa kesannya..baru sedar dah 2,3 hari selepas pakai je (bukan seminggu tau)..Sakit yang ngilu2 kat breast tiba-tiba hilang dan lenguh-lenguh badan juga lenyap tanpa sedar. Hari next check up saya untuk scan sekali lagi tiba, berdebar-debar hati ini..TETAPI masyaallah percaya atau tidak…sel gumpalan merah darah itu sudah tiada lagi dapat dikesan. Doktor juga sangat hairan…dia sahkan saya tiada sel kanser aktif, menangis kak kegembiraan rasa nak peluk doktor tu.. 

Pada saya itu salah satu kejaiban dari tenaga FIR didalam Premium Beautiful baju Anti Kanser ini. dan saya Percaya Yang Berkuasa semua tu Allah swt.kita ni hanya mampu berusaha dan semangat yang kuat lagi satu berkenaan barah dengan Premium Beautiful ni kak betul-betul berkesan ..memang pahit dan perit untuk di tanggung kan jika saya di sahkan ada kanser..Terasa gelap dunia ini..Tapi tidak sekarang dengan kehebatan Premium Beautiful ini kak jual kehebatannya seluruh Malaysia. Kak sekarang sudah menjadi usahawan Haio sepenuh masa..Sihat dapat wang pun dapat..Syukur alhamdullilah..


-credits to my mentors-


Untuk informasi lebih lanjut, boleh hubungi kak Mawar di : 012-5676475



Just pm/wsapp : 012-5676475 (Mawar)


FB : Mawar Dusquie
IG : @mawar_dusquie



BAGAIMANA KORSET PREMIUM BEAUTIFUL BOLEH HILANGKAN SELULIT..?

Assalamualaikum… First of all kita intro sikit pasal selulit ya..

Hari ni kita akan belajar :
1. Apakah itu selulit ?
2. Bagaimana ia terjadi?
3. Cara mengatasinya.
4. Makanan-makanan yang menyumbang kepada terjadinya selulit.
5. Makanan-makanan yang menghindarkan selulit.

Credits to info_kesihatan_terkini.





Apakah itu selulit ?


Selulit adalah kumpulan lemak yang mudah terjadi pada lengan dan perut. Ia juga boleh mengakibatkan garis-garis kulit pecah yang selalu terjadi pada bahagian punggung/peha. Ia berlaku disebabkan pengumpulan toksin yang memusnahkan  struktur kollagen dan elastin pada lapisan kulit dan juga membuatkan pengaliran darah menjadi kurang efisen. Selulit juga dikaitkan dengan pertambahan berat badan dan fungsi metabolik seperti, banyak makan, tidak bersenam, hormon tiroid yang tidak aktif dan alahan pada makanan. Memakan makanan berkalori secara berlebihan adalah penyebab utama pembentukan selulit.

Pertambahan berat pada bahagian bawah tubuh disebabkan oleh kelemahan kitaran darah. Masalah kitaran darah sangat biasa di kalangan wanita dan ditandai dengan rasa sejuk tangan dan sejuk kaki. Ia terjadi kerana merokok, keturunan, tekanan dan pengambilan kaffein. Di sesetengah bahagian selulit terbentuk, ia seakan ‘tersumbat’ (blockage). Misalnya di kawasan pinggul. Senaman memiliki impak kecil untuk menyingkirkan lebihan lemak itu. Diet pula membuat berat badan seseorang susut tetapi tidak untuk bahagian tersumbat itu.

Taburan lemak pada tubuh wanita dan lelaki juga berbeza-beza (sex-specific fat distribution). Secara purata, perempuan lebih banyak lemak dan ia ditunjukkan menerusi “gynoid pattern collection”, iaitu tertumpu di paha, punggung, pinggul dan dada. Lelaki pula, lemak terbentuk di “android pattern collection” yang tertumpu di perut dan dada.



Bagaimana Selulit Boleh Terjadi :


1) Memakan makanan pedas juga berpengaruh terhadap pembentukan selulit kerana toksin yang dihasilkan berkumpul dalam kelenjar lemak.


2) Tekanan dan kurang rehat, menyebabkan kelenjar turut tertekan, lalu menghalang kelancaran pembuangan bahan tidak diperlukan tubuh.

3) Pengambilan lebihan makanan seperti gula, mentega, lemak haiwan dan garam


4) Terjadinya perubahan hormon seperti estrogen yang merupakan salah satu sebab timbulnya selulit


5) Pengambilan kafein yang banyak dan duduk lama di kerusi menyebabkan aliran darah tidak lancar dan memudahkan penghasilan selulit.

6) Faktor fizikal ini terjadi apabila adanya perubahan pada lapisan lemak di bawah kulit 

7) Berdiri terlalu lama, berat badan yang bertambah (obesiti) dan tidak melakukan senaman


Beberapa wanita mengalami masalah selulit di kulitnya. Walaupun selulit sering muncul di bagian kulit yang tersembunyi, tetap saja membuat wanita tidak percayakan pada diri sendiri. Oleh itu akaum wanita harus lah berhati-hati dengan makanan tertentu yang dapat menyebabkan selulit. Walaupun selulit tidak bahaya dari segi kesihaatan tetapi selulit tetap nampak tidak cantik pada kaum wanita yang boleh menyebabkan seseorang itu merasa malu atau rendah diri.



Selulit Boleh Diatasi Jika :

 

1) Kafein

  

Minuman yang berkafein dapat mempengaruhi sirkulasi darah dan metabolisme. Jika Anda ingin benar-benar melawan selulit, gantilah kopi/kafein dengan minuman lain, misalnya teh herbal.


2) Gula 

Kelebihan kandungan gula dapat membuat dinding arteri dan pembuluh darah kehilangan elastisitasnya dan membentuk selulit


3) Gandum dan Produk Yang Mengandung Tepung


Sebagai kita semua ketahui bahawa gandum adalah suatu makanan yang sihat. Tapi ternyata tidak sama sekali kerana lektin adalah elemen alam yang dapat menjadi racun bagi tubuh, dan dapat dijumpai pada gandum dan tepung. Bahan tersebut dapat menyebabkan selulit


Karbohidrat Olahan 

4) Sereal, roti, pasta adalah karbohidrat olahan yang dapat meningkatkan gula darah dan kadar glukosa dalam tubuh. Produk tersebut juga dapat mengurangkan sensiviti insulin yang dapat menyebabkan pengumpulan lemak





10 Jenis Makanan Yang Menyebabkan Selulit :

1) Bahan/makanan berunsur coklat


2) Daging olahan


3) Mayonnaise


4) Sos – cili,tomato, tiram dll


5) Garam


6) Gula-gula


7) Lemak Daging 

8) Pisang

9) minuman beralkohol 

10) Produk tepung





Makanan Yang Menghindarkan Selulit : 

















1) Kacang almond


2) Telur rebus


3) Daun seleri


4) Jeruk


5) Nenas


6) Lobak merah (carrot)


7) Susu rendah lemak


8) Ikan


9) Kerang

10) Kubis, sawi bunga, baby kailan

11) Paprika

12) Air mineral



So, bagaimana Premium Beautiful ni boleh menghilangkan selulit…?

Actually semuanya berbalik kepada teknologi FIR (Far Infrared Rays) pada setiap helaian fabriknya. FIR ni menghasilkan getaran atau resonans sama seperti molekul air. Molekul air akan turut bergetar sekaligus membakar lemak dalam badan. Urat dan salur darah juga mengembang sedikit, justeru perjalanan darah menjadi bertambah lancar. 

So, mana2 area yg ada selulit tu… yang ada blockage kapilari darah (selulit nampak merah kehitaman berselirat mcm akar pokok)… yang ada banyak kumpulan2 lemak tu.. sebenarnya akan hilang sedikit demi sedikit bila diletakkan unsur FIR dekat padanya. Bukan apa, darah dah lancar, lemak dah habis terbakar, kulit pun akan jadi seperti sediakala lah.. Betul tak…?

So, siapa2 yang ada masalah ni, jangan malu2 dan segan untuk contact kak Mawar ya. Kalau ada nak tanya2 pun just pm/wsapp kak Mawar : 012-5676475

Premium Beautiful – Sungai Petani 




Just pm/wsapp : 012-5676475 (Mawar)


FB : Mawar Dusquie

IG : @mawar_dusquie



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*