angin, korset, urut

Premium Beautiful – buang angin dalam badan

Assalamualaikum,
Hari ni nak share dengan you all satu cerita best. Balik kerja baru2 ni, I pergi ‘servis’ badan.. mengurut dengan bidan masa I bersalin dulu. Rasanya dah hampir setahun I tak pergi ‘servis’ badan I ni. Bukan apa, mana2 urat cekang tu nak perbetul balik, peranakan yang turun tu nak diangkat balik.. Actually, I memang recommend sesi mengurut ni utk para ibu di luar sana.  Badan rasa lebih cergas lepas mengurut ni. Misalnya, kalau peranakan turun, kita akan rasa sengal di bahagian ari2, nak berjalan pun sakit, badan rasa seram sejuk nak demam. Haa… jangan ambil mudah bab peranakan turun ni korang.. ada sesetengah kes tu, boleh tersembul keluar rahim tu.. Well, selain dari mengambil supplement herba, mengurut untuk mengangkat balik peranakan tu harus dibuat maybe sebulan sekali.. Perlu buat lebih kerap jika perkerjaan kita melibatkan kita mengangkat benda2 berat dan sebagainya.


Petang habis kerja I terus pergi ke rumah Cik An, bidan I tu.
Bila jumpa dia, first sekali dia tegur, “Amboii.. Kurus dan rampingnya sekarang ni… Makan ubat apa?”.
I pun sengih jer, “Tak makan ubat apa aihh… pakai korset sajaa..”
Cik An tegur lagi, “..Oooo… memang bagus pakai korset nii… badan tak masuk angin. Bila kejap di badan, angin tak mudah masuk.. angin keluar lagi adaa… Perut pun tak mudah buncit”
First time I dengar ni, “Betul ke Cik An”
Cik An bagi info lagi, “Laa.. betui !! Cik An kalau boleh nak suruh hampa semua pakai korset/bengkung… Jangan pakai seluar yang longgaq2… angin mudah masuk dalam badan dan urat pun kembang..”
Cik An tambah lagi, “Cik An sendiri pun pakai girdle.. Rasa kejap perut sikit… Nak buat kerja pun senang.. Maklumlah kerja bidan ni bukan setakat mengurut saja.. Kalau orang minta tungku, kena tungku… Sikit punya berat ka batu tungku tu… Boleh sakit pinggang kita kalau tak jaga”
I pun.. “..Oooo…”
Lepas habis urut kaki, tangan, belakang, last sekali dia akan urut di perut. Kalau peranakan jatuh, dia urut untuk angkatkan ia balik.
Cik An arah, “..ok.. sekarang baring depan.. Cik An nak angkat batu merian sikit naa…”
I pun baring seperti yang disuruh.
Cik An tegur lagi, “Amboii… perut pun tak dak aih noo… kempis elok haih.. “
I senyum jer. Tapi dalam hati.. yahuuuu… heheh…
Pastu dia urut dan tekan dan urut dan tekan.. Last2 dia cakap, “.. hmmm.. elok dah kedudukan batu merian ni… tak turun pun..”
Habis sesi mengurut untuk petang tu.. Ada kut sejam lebih.. Malam tu I tidur lena.. memang deep sleep.. Pagi esok bangun cergas betul.. J


So, there you have it. An advise from an expert. Nak sangkal apa lagi? Nak nafi apa lagi? Memang pemakaian korset ni untuk kesihatan wanita sebenarnya. 70% kesihatan, 30% kecantikan. Kita pakai korset ni untuk kesihatan dan kecantikan tu akan datang dengan sendirinya. Kalau dari segi kes I di atas, korset Premium Beautiful ni mampu untuk keluarkan angin dari dalam badan. Macam kita buh barut kat baby. Supaya baby tu tak kembung perut. Sama laa… You all akan sendawa dan kentut kalau badan you all banyak angin. Dan disebabkan korset ni grip badan you all dengan kemas, ia menghalang kemasukan angin ke dalam badan. Perut pun tak mudah buncit. Next important point is.. korset ni mampu menghalang peranankan you all dari jatuh.  Peranakan boleh jatuh bila you all berdiri lama, mencangkung lama, angkat benda berat, etc… Bila peranakan jatuh, mula lah timbul masalah2 wanita spt keluar cecair yg berbau, rasa sakit/sengal bila berjalan atau bersama suami, Miss V jadi longgar… etc..


Jagalah kesihatan kita. Barang nak pakai lama, kena lah jaga dari sekarang. Jangan tunggu bila bermasalah baru nak sarung korset. Apa salahnya invest sikit? Kita harus sihat untuk menjaga keluarga dan rumahtangga. Kalau kita sihat, keluarga pun bahagia.

Contact : 012-5676475 (Mawar)

Premium Beautiful – Sungai Petani.
Facebook : Mawar Dusquie





3 thoughts on “Premium Beautiful – buang angin dalam badan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*